Yksinyrittäjäakatemiassa kehitettiin liiketoimintaa ja verkostoiduttiin

Ideat lentelivät, yhteystiedot vaihtuivat. Yksinyrittäjäakatemia vietti viimeistä lähiopetuspäivää Kråkössä.

– Kypsyin opettelemaan kaiken kantapään kautta, Sipoon Syke -kuntosalin yrittäjä Jeanette Broman kertoo. – Siksi osallistuin elokuussa Porvoon Yksinyrittäjäakatemiaan.

Porvoon Yksinyrittäjäakatemia on Uudenmaan Yrittäjien kehittämä konsepti, jota toteutetaan yhdessä Porvoon Yrittäjien kanssa.  Yksinyrittäjille räätälöidyssä koulutuksessa opitaan yrittäjyydestä, verkostoidutaan, jaetaan ideoita ja kehitetään yhdessä liiketoimintaa.

Osallistujilla on myös mahdollisuus suorittaa yrittäjän ammattitutkinto koulutuksen aikana, ja kukin saa oman mentorin tuekseen.  

– Mentorit antavat kerran kuussa henkilökohtaista tukea sekä yrittäjyyteen että tutkinnon suorittamiseen. Olemme pyrkineet löytämään kaikille parhaat mahdolliset tukijat. Toiminta on hyvin tavoitteellista, Point Col­le­gen asi­ak­kuus­pääl­lik­kö ja Yk­si­ny­rit­tä­jä­a­ka­te­mi­an kou­lut­ta­ja Jal­ma­ri Ek­lund kuvailee.

Eklundin mukaan Yksinyrittäjäakatemialle oli kova kysyntä.

– Jatkuva oppiminen on yrittäjälle tärkeä juttu, eikä yrityksen ja itsensä kehittämistä kannata jättää sattuman varaan. Yksinyrittäjäakatemiassa puhumme yksinyrittäjän kieltä ja opetamme liiketoiminnasta yksinyrittäjän mittakaavassa.

Koulutukseen osallistui yrittäjiä Itä-Uudenmaan alueelta, pääasiassa Porvoosta aina klapiyrittäjästä joogavalmentajaan.

– Yhteinen tekijä on ollut se, että osallistujat ovat havahtuneet jollain tasolla siihen, että nyt on tullut kehittämisen aika. Etenkin kaksi tarvetta nousi esille: verkostoitumisen tarve ja uusien asiakkaiden hankkiminen. Olemme koulutuksen aikana koettaneet tukea molempia, Eklund kertoo.

Osallistujat hakevat bambunlehtilautasilleen savustettua lohta ja parsasalaattia. Jokaisessa tapaamisessa on ollut jokin teema, tällä kertaa se on kestävä kehitys.

Lisäksi koulutuksessa on pyritty hyödyntämään paikallisten yksinyrittäjien tarjoamia palveluja. Tämä on ilahduttanut koulutukseen osallistunutta porvoolaista Marika Björklundia.

– Haluaisin aina kannustaa kaikkia tukemaan pienyrittäjää, silloin raha menee ihmiselle ei jonkun suuren ulkomaisen yrityksen omistajille.

Björklund pyörittää Soltorp hyvinvointi ja majoitus Oy:tä, ja osallistui Yksinyrittäjäakatemiaan kehittääkseen liiketoimintaansa äitiysloman jälkeen.

– Suosittelisin tätä kurssia joka ikiselle pienyrittäjälle! Olen ihan viime metreille saakka saanut lisäpontta ja ideoita. Olen myös tullut sinuiksi somemaailman ja markkinoinnin kanssa. Se ei enää tunnu isolta möröltä, Björklund kertoo.

Kaikilla osallistujilla on ollut omat kipukohtansa. Kuntasaliyrittäjä Broman toivoi koulutukselta apua etenkin talousasioihin.

– Selvisikin, etten ole ehkä ollutkaan niin hukassa kuin luulin. Kun on yrittäjä, kukaan ei ole sanomassa, että teet hyvää duunia. Pitää vain luottaa itseensä.

Koulutus sai Bromanin myös vaihtamaan kirjanpitäjää.

– Opin miten tärkeä hyvä kirjanpitäjä on ja mitä häneltä voi vaatia. Hyvä kirjanpitäjä maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Nyt takana on yhdeksän koulutuksen lähipäivää, ja valmistava koulutus on tullut päätökseensä.

 – Olen oppinut koulutuksen aikana, on että yksinyrittäjän voimavarat moninkertaistuvat verkostoitumisen avulla. Tämä on ollut osalle yrittäjistä todella tärkeää. Sivutuotteena on syntynyt yhteistyökuvioita, mikä on todella hienoa, Eklund iloitsee.

– Vaikka tuntuu, että verkostoituminen vie aikaa ja resursseja, se palkitsee moninkertaisesti.

Ehira Oy:n rakennusalanyrittäjä Urvas Lahe Isnäsistä on samaa mieltä. 

– Koulutuksessa olen tutustunut hyvin muihin paikallisiin yrittäjiin ja saanut apua mentoreilta. Parasta on kuitenkin ollut yhteishenki tässä pienessä piirissä ja Jalmari, joka on sellainen muiden innoittaja!

Jaa tämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *